Eilen kirjoittelin rotufoorumille ilmoitusta agilityn treeniryhmistä kesäksi, ja alta vuorokaudessa oli jo kolme koiraa tulossa alkeiskurssillekin.  Ainoa ongelma ryhmien järjestämisessä on tänäkin vuonna se, että agilityn koulutusohjaajat tuntuvat olevan uhanalaisempia kuin liito-oravat. Koska tämä on ollut kuitenkin tiedossa viime kesästä lähtien, ohjaajapulaa on farkkuyhdistyksen riveissä suunniteltu ratkottavaksi sillä fiksuimmalla tavalla: laitetaan joku farkku- tai ibizaihminen koulutusohjaajakurssille! Arvatkaa kuka oli jotakuinkin vapaaehtoinen? Ei niin, että omat taidot häikäisisi ja että niillä erityisesti koulutettaisiin yhtään mitään, mutta muita vapaaehtoisia oli vielä vähemmän. Sitäpaitsi kyllähän erilaisista koulutuksista saa ainakin uutta näkökulmaa omaankin harrastamiseen. Sillä tässä ollaan koetoimitsijakurssillekin vielä tänä keväänä menossa.

Varsinainen este koulutusohjaajan peruskurssille pääsemisen tiellä oli mielestäni se, että tarvitsisi yhdistyksen suosituksen. Oletin siis, että kyse oli nimenomaan Suomen Agilityliiton jäsenyhdistyksen suosituksesta - mistäs sellaisen taikoo, kun ei moisiin kuulu - mutta tarkemmin tavattuna ilmeisesti pelkkä yhdistys riittäisikin. Okei, eli ei ongelmaa. Paitsi että sitten silmiini osui paljon järisyttävämpi vaatimus:

"Kurssille voi osallistua 15 vuotta täyttäneet, yhdistyksen suosittelemat henkilöt, joilla on kokemusta agilitykoiran kouluttamisesta ja kilpailemisesta agilitykilpailuissa."

Kokemusta kilpailemisesta?

Lasketaanko kilpailukokemukseksi sitä yhtä episreissua, joka jossain määrin hävettää vieläkin? Kyllä siitä sen verran sai kokemusta, että tiedän mitä tarkoittaa, kun tuomari nostaa kädet X:n muotoisesti ylös.