Nyt se kisakausi on avattu! Nämä bileet oli alunperin tarkoitus jättää väliin, koska olin ilmoittanut Jaron Raision näyttelyyn samalle viikonlopulle - olihan siellä maltalainen tuomari, ja piti sitä viimeistä sertiä saalistaa... No, mutta kun koirasta kerran tuli jo valio, ajatus siitä, että ajaisin kolme tuntia suuntaansa yksinäni (kaikki kaverien rodut oli jälleen kerran sijoitettu eri päivälle) muovinauhan takia, ei tuntunutkaan enää niin hupaisalta. Ja sitten huomasin, että juoksemaankin ehti vielä ilmoittautua.

Sääkin sattui olemaan ihan erinomainen: aamu oli viileä ja sumuinen - jopa siinä määrin sumuinen, että moottoritiellä harkitsin höllääväni kaasujalkaa vähän, kun näkyvyys alkoi olla muutaman kymmenen metriä.

Tämä oli ensimmäinen visiittini melkein jo Suomen vinttikoirakeskuksen imagon saaneeseen Mustialaan, ja vaikuttava paikkahan tuo oli. Kisapelto oli viiden minuutin kävelymatkan päässä toimistolta, eli välimatkaa jäi kivasti koiran pieneen lämmittelyyn ja jäähdyttelyyn - ja innokkaampikin urheilijanuorukainen pysyi ihan kevythäkissäkin rauhallisena alkuerän ja finaalin välillä. Leiriydyimme nurmikolle yhdessä Kuura-farkun ja omistajansa kanssa, ja hyvä seurahan teki päivästä vielä paremman - varsinkin tietysti kun itse suoritus on näissä vinttilajeissa niin kovin lyhytaikainen osa päivää...

Juoksuosuudesta Jaro selviytyi mainiosti, se seurasi viehettä, ei häiriköinyt eikä rettelöinyt vieheelläkään vaikka juoksikin molemmat erät toisen uroksen parina, ja palautui nopeasti.

Tulokseksi päivästä saatiin seuraavaa:

1. Northgate's Divine Hanishan 222+243=465 SERTK
2. Nefer-Temu the World is not Enough 235+226=461 SA
3. B´Tesem Ahmosis Tal Sannat 223+235=458 SA
4. Siphra's Free Wheeler 220+230=450 SA
5. Siphra's Things Goin'On 209+205=414 SA
6. Northgate's Dom Perignon 211+138=349

Jos sattuu arvostamaan hienoja koirakuvia, niin niitä löytyy näistä kisoista Irene Vinhan ottamana (linkki vie suoraan faaraokoirakuvien kansioon, mutta kyllä ne muutkin juosseet rodut sieltä löytyvät).
 

Ja itse tietysti suosittelen erityisesti kuvasarjoja, jotka alkavat allaolevista kuvista ja jatkuvat seuraaviin lähetyskuviin asti...
Alkuerä - Jaro sinisessä, Skumpan eli Northgate's Dom Perignon punaisessa.
Finaali - Jaro punaisessa, Taala eli Nefer-Temu the World is not Enough sinisessä.