Ja maastokisauutisointia taas. Olisi ehkä voinut yrittää hajauttaa näitä kisoja paremmin kaudelle, eikä juosta kaikissa kissanristiäisissä viimeistä paria kuukautta... Nyt oli kuitenkin vuorossa vähän niin kuin kotikisat, tuossa reilun vartin ajomatkan päässä Tuomarinkylän pellolla. Keli oli varsin vilakka, mutta koska ei satanut, sää katsotaan hyväksi. Myös seura katsotaan hyväksi, hengailimme päivän Mangon ja Kuuran kanssa, ja hyvä että ehti taas koiria lähettää, kun meillä oli juttu kesken!

Alkuerissä Jaro ja sen parina juossut Bondi (Sawhorse's Dance Revolution) kolaroivat vieheelle tultaessa, sillä seurauksella, että Bondi ontui pellolta pois. Onnetonta, mutta näitä sattuu, kun on kova vauhti ja kaikki huomio siinä muovipussissa. Onneksi kuulin myöhemmin, että suuremmilta vammoilta kuitenkin vältyttiin. Finaalissa Jaron juoksupari Enzo (Northgate's Forever N Ever) ei oikein arvostanut toista urosta vieheellään, mutta näitäkin sattuu. Sitä varten koirilla on kopat päässä, ja kuolaisella manttelilla selvittiin siitäkin rähäkästä. Olin muuten kovin ylpeä Jarosta, joka palautui hommasta samantien. Nappasin sen pois tilanteesta, laitoin hihnan kiinni, taputin pari kertaa kylkeen, että no vau, kävit sitten viehettä ajamassa - ja herra urheilijanuorukainen oli välittömästi häntä heiluen, että joo niin, viehe, niin kävinkin sellaisen perässä, siistiä oli!

Tylsästi uusien sääntöjen takia urokset ja nartut juoksivat omina sarjoinaan, kun kumpiakin oli 6 (tai enemmän). Poikien osalta tulokset näyttivät tältä:

1. B'Tesem Ahmosis Tal Sannat, 247 + 232 = 479 p, SERT, HSKP 1
2. Northgate's Forever N Ever, 228 + 215 = 443 p, SA
3. Mesmerizing Make Me Fly, 195 + 236 = 431 p, SA
4. Siphra's Free Wheeler, 220 + 210 = 430 p, SA, HSKP 2
5. Sawhorse's Dance Revolution, 177 p
6. Sawhorse's Shoot Straight, 163 p
- Northgate's Double O Seven, 0 p

Eli kennelpiirin mestaruus, ja ennenkaikkea neljäs serti! Se olisi sitten enää yhdestä kiinni, käyttövalion titteli...