Joulu vietettiin tänä vuonna äiitini luona Pornaisissa. Jos muuten rauhallisesti sujuneissa juhlapyhissä oli jotain erityisesti mainitsemisen arvoista, niin isäpuoleni loistava idea kolata takapihan metriseen hankeen koirille reitti takaovelta pihakuuselle ja turveaidalle! Tämä tarkoitti nimittäin sitä, että koirien riemuksi niiden ulkoiluttaminen hoidettiin takit-tossut -remmilenkkien sijaan laskemalla ne pyynnöstä itse käymään tarpeillaan. Erityisesti Jusa oli tähän metodiin hyvin ihastunut, se sipsutti kujaa pitkin kuuselle, nosti koipeaan ja pinkaisi täyttä vauhtia takaisin ovelle, että avatkaa nyt äkkiä!

Kotiinpalattuamme olikin sitten melkoinen itkuvinkuparku ensimmäisellä ulkoilutuskerralla heti parkkipaikan nurkalla. Eiookivaa, mennään takaisin sisään!

Tavallisesti huomattavasti kylmänkestävämpi Jaro täytti muuten jouluaattona jo viisi vuotta (ja Jusahan täytti seitsemän jo marraskuussa). Mihin aika on muka mennyt? Ja mikä vielä kiinnostavampaa - milloin Jarps meinaa ryhtyä aikuiseksi?