Tehtiin visiitti agilitykentälle taas, tällä kertaa toisenlaisen kameran kohteena: kepo osti pikkuriikkisen videokameran ja halusi päästä testaamaan sitä - ja koska se todennäköisin kuvauskohde tulee olemaan jatkossakin faaraokoira, tavalla tai toisella, koeajoa varten piti "mankua" oman perheen koirat ja ohjaaja liikkeelle.

Olin suunnitellut rakentavani jonkun netistä löytyvän mölli- tai 1-luokan radan ja tekeväni sitä Jaron kanssa (saataisiin näyttävää tallennetta...), mutta kentällä on tällä hetkellä vain yksi putki, ja sekin pieni ja melko kämäinen, joten siihenpä jäi se suunnitelma - jokainen löytämäni ratapiirros olisi vaatinut putkia 2-3. Tehtiin siis vähän valmiiksi kentällä olevaa rataa (Jaron kanssa), harjoiteltiin keppejä (vähän molempien, mutta etupäässä Jaron kanssa), opeteltiin valssausta (Jusan kanssa) sekä treenattiin puomia (Jusan kanssa).

Toisin sanoen: videolle ei tallentunut mitään oikeasti näyttämisen arvoista, mutta täytyy jonain päivänä silti julkaista ainakin lyhyt pätkä Jusan puomitreenistä. Ainakin se vajaan puolen minuutin pätkä, joka päättyy ohjaajan kommenttiin "mä en vain tajua tätä eläintä". Vielä kolme päivää ennen kuvausta Jusa nimittäin uskoi vakaasti kuolevansa, jos se pakotetaan puomille - ja nyt se yhtäkkiä paitsi oma-aloitteisesti livisti kyseiselle esteelle, myös edistyi harppauksittain alastulokontaktin opettelussa! Ja vaikkei meillä ollut edes aikaisemmin kontaktitreenissä hyödynnettyä kontaktialustaa mukana (kuka senkin on treenirepustani poistanut, prkl...)!

Se pointti niissä muuten mitäänsanomattomissa puominravauspätkissä on nimittäin se, että Puupan häntä heiluu. Tauotta. Ja varsinkin, kun talutan sitä pannasta takaisin lähtöpaikalle. Kentällä olen joutunut keskittymään niin tiiviisti siihen, miten saan Jusan pysymään edes suunnilleen hallinnassa,  sinkoilematta keskenään ympäri aluetta, etten ole edes tajunnut, että sillä ei ole oikeasti "ihan mukavaa" - sillä on tosi hauskaa! Aika kultapossu. Ei sitä kehtaa enää jatkossa siis oikein kotiinkaan jättää, kun lähden Jaron kanssa treenaamaan.