No juu, jäi se Ojanko sitten tänään väliin. Tosin ihan muista syistä kuin puhtaasti jännäilystäni johtuen.

Päivän koulutus jäi kuitenkin kahden lyhyen naksuttelusession varaan. Jaron kanssa vahvistettiin haltuunottoa, eli jos käsi on nyrkissä, sitä pitää tulla heti tökkäämään nenällä - siitä saapi palkan. Jarppa pääsi heti jyvälle hommasta, vaikkei tätä ole aikaisemmin näin sen kanssa työstettykään, ja minun hommakseni jäi lähinnä keksiä uusia, hankalampia variaatioita aiheesta. Entä jos nyrkkiin ei yltä nousematta takajaloilleen? Entä jos pitää kulkea ohjaajan jalkojen välistä ylettyäkseen nyrkkiin? Ei ongelmaa. Paitsi että 64-senttinen koira kulkemassa persjalkaisen ohjaajan jalkojen välistä ei ole kauhean sulava näky.

Jusan kanssa otettiin päivän tempuksi "espanjalainen käynti" (katsokaa Youtubesta hevosklippejä hakusanoilla "Spanish walk", ellette ole koskaan moisesta kuulleetkaan). Tämä osittain nyt kyllä sen tiimoilta, että ne viikonlopun koiratanssikeskustelut yhdistettyinä pitkiin ajomatkoihin saivat aikaan mielikuvatasolla melkein valmiin koreografian tiettyyn kappaleeseen. Kokeillaan nyt, onnistunko opettamaan kaikki mieleiseni liikkeet koiralle - ja unohdetaan sitten koko tanssi-idea hyvillä mielin.

Temppu meinasi heti alkuun tyssätä siihen, että Jusa on opetettu "kumpi käsi" -tempussa käyttämään vain oikeaa etutassuaan. On ollut taas joku tosi välkky tyyppi kouluttamassa. Vasemman tassun aktivointi ei sitten ollutkaan yhtään niin helppo juttu kuin olisin kuvitellut. Koira tarjosi kyllä oikeaa tassua, istumista, maahanmenoa, ympäripyörimistä, ja mitähän muuta vielä. Luultavasti haukkuminenkin olisi ollut helppo siepata käskyn alle, kun olisi hetken vielä odotellut.

Varsinainen sheippaaminen olisi nopeuseroistamme johtuen (Jusa nopea, minä en) ollut todennäköisesti tuomittu epäonnistumaan, eikä liikkeen sieppaaminen tosiaankaan ollut siis mahdollista, joten ainoaksi etenemisvaihtoehdoksi jäi houkuttelu. Sinänsä oikeastaan hyväkin, sillä sitä ei olla ennen näin puhtaasti  päästykään kokeilemaan. Eli namit vasempaan nyrkkiin ja oikealla (naksutinkädellä) kutittelemaan karvoja vasemmassa etujalan takapinnalla, ranteen ja tassun välissä. Ja heti naksu, kun tassu irtosi maasta.

Neljän lihapullan ansiosta Jusa rääppäisee nyt vasemmalla etutassulla oikeaa kättäni, kun olen sen vasemmalla sivulla. Ihan hyvä tulos. Luulisin, että huomenna päästään muotoilemaan liikettä tarkemmin. Tämä lieneekin se suunnitellun koreografian helpoin osa...