Kun kerran Messari meni niin hienosti, päätin reipashenkisesti hankkia kilpailulisenssin vuodelle 2011 ja ilmoittautua Jarpan kanssa virallisiin agilitykisoihin. Kilpailu-uramme piti kohtalokkaasti alkaa heti 1.1.11., mutta tasan eivät menneet nyt nallekarkit taas. Nelijalkainen alkoi aivastella ja niiskuttaa, ja kuvittelin sen saaneen nenäpunkkitartunnan - kunnes viime yönä sille nousi yli 40 asteen kuume, niin että soittelin jo Pieneläinklinikalle, tullaanko päivystykseen nyt vai äsken. Koska ruoka ja vesi kuitenkin maistuivat ja koira hengitti lämpötilaansa nähden ällistyttävänkin rauhallisesti (eikä kuume enää noussut, vaan laskikin vähän), jäin kuitenkin valvomaan yön ja vein sen vasta tänään omalle eläinlääkärillemme. Hengitysäänet olivat onneksi puhtaat, mutta imusolmukkeet turvoksissa ja koiran mieli matalana, tietysti.

Antibioottien lisäksi saatiin kuitenkin myös se nenäpunkkihäätölääkitys taas molemmille, kun Jusakin ehti alkaa ryystää ennen lekurille pääsyä. Ja nythän muuten sitten jännätäänkin, ettei tämä samainen pöpö tarttuisi Jusaan. Sen immuunijärjestelmällähän on mielenkiintoinen tapa lyödä överiksi vähemmälläkin, joten voisin kuvitella, että sen kanssa mennään sitten oikeasti kahva edellä ja piipaata karjuen Pieneläinklinikalle.

Tämähän on muuten toinen kerta, kun Jaro on sairaana. Nimittäin viimeksikin kun ilmoitin sen virallisiin agilitykisoihin, se joutui antibioottikuurille - silloin hallilta tarttuneen sylkirauhastulehduksen vuoksi. Ehkä joku ylempi voima yrittää vihjailla, että ei tarttisi tuon koiran kanssa virallisesti kisata? Vielä vai koskaan?